Communicatie met ouders
Ouders worden geïnformeerd op de volgende manieren:
Informatiedag
Ieder jaar is er een moment waarop de leerkrachten en de ouders kunnen kennismaken met elkaar. Daarnaast zal de leerkracht praktische informatie geven over het komende jaar in de groep. Dit vindt in de eerste weken van het schooljaar plaats.
Gesprekken over uw kind
In de loop van het jaar vinden verschillende gesprekken plaats tussen de ouders en de leerkracht. Natuurlijk kan een ouder altijd een afspraak maken met de leerkracht of kan de leerkracht een gesprek aanvragen met de ouders. Deze gesprekken vinden dan plaats na schooltijd. De eerste schooldag zijn er kennismakingsgesprekken. In november zijn er voortgangsgesprekken. We gaan in gesprek over de ontwikkeling van het kind. Na de Cito toetsen in februari en juni volgt een tien-minuten gesprek waarin de resultaten besproken worden en plannen worden gemaakt voor de komende periode. In één van deze gesprekken wordt ook het OPP besproken.
Social Schools
U ontvangt bij de aanmelding een brief of e-mail waarin de wijze waarop u als ouder zich kan aanmelden staat beschreven. De leerkracht en de ouder kunnen via deze online tool contact met elkaar hebben. De groepsleerkrachten plaatsen geregeld berichten, zodat u als ouder op de hoogte bent van wat er in de klas gebeurd. Naast berichten uit de klas wordt de tool ook gebruikt voor algemene brieven door de directie.
Ouderraad
De ouderraad ondersteunt de school bij activiteiten zoals feestdagen en het afscheid van groep 8. Zij helpen met het organiseren van deze activiteiten en zoeken hulp-ouders om mee te helpen. De ouderraad betaalt ook mee aan activiteiten. Dat doen zij vanuit de vrijwillige ouderbijdrage. Zij zorgen ieder jaar voor een schriftelijke verantwoording voor deze uitgaven. De ouderraad komt een aantal malen per schooljaar bij elkaar.
Medezeggenschapsraad
Vanuit de ouders en het personeel wordt een medezeggenschapsraad (MR) gekozen. Deze bestaat uit zes personen, drie ouders en drie personeelsleden. De MR moet geraadpleegd worden over belangrijke schoolzaken. De MR heeft vervolgens twee rechten. Een instemmingsrecht over een aantal zaken zoals het schoolplan, het formatieplan en het nascholingsplan. Ze heeft ook een adviesrecht over zaken als financiële plannen, de schoolgids, verandering van taken en aanstelling van het personeel.